štvrtok 7. februára 2013

Alverde Black & Red - rúž

Ahojte :)

Mám taký blbý pocit, že som začala byť závislá na nakupovaní rúžov :D Nikdy predtým som ich nepoužívala a teraz bez rúžu nevyjdem medzi ľudí. Mala som doma 2 kusy a za posledný čas sa moja zbierka rozrástla na 15. Neviem čím to bude, ale nosím ich v poslednej dobe fakt vkuse a ku každému líčeniu :) 

Nedávno som sa spamätala, že mi v zbierke chýba tmavší odtieň, niečo do tehlova, alebo červena. Takže som tento chýbajúci kúsok nahrádzala očným tieňom. Minule som však išla do DMky a konečne si spomenula, že som si chcela kúpiť rúž. Moc ma toho teda nezaujalo, až som si všimla, že Alverde má novú limitku, volá sa Black and Red. Konečne neobsahuje zelené, žlté alebo biele obaly, čomu sa teším :)

zdroj


Kúpila som si teda rúž. Na výber boli 4 odtiene. Dva do červena, jednej telový a jeden do oranžova. Môj je odtieň 20 s názvom magic kiss. Cena bola 3,49 eura, ale kupovala som toho viac a uplatňovala zľavu na najdrahší výrobok 25%, takže to bolo o niečo menej.

Čo na tom rúži milujem ako prvé, je obal. Je to niečo tak strašne milé :) Je celý čierny a páči sa mi tá jeho elegantnosť. Na viečku má nápis značky a aj nálepku s čiarovým kódom. Naspodku je farebná nálepka s odtieňom.
Čo je na ňom zvláštne je to, že je oveľa menší, ako typické rúže (pre porovnanie foto nižšie). Aj keď je obal menší, samotný produkt je veľkosťou taký istý, ako iné rúže. Má typický vytáčací systém, viečko pekne dolieha a zacvakne.






Odtieň rúžu je pekná červená farba, do tuho tehlova. Nie je to typická "aha, ja som červená", je tmavšia. Pigmentácia sa mi pri testovaní na ruke v DMke stala divná, musela som prejsť po ruke viackrát. Pri nanesení na pery doma to už také hrozné nebolo :) Je pekne pigmentovaný, stačí po perách prejsť párkrát a máte ich sýte :)

Je príjemne krémový, takže nanášanie je fakt fajn. Čo trošku pokuľháva je hydratácia. Rozmaznaná rúžom od Bourjois :) Ale niežeby ten rúž bol suchý. Len nie je taký hydratačný, ako by som chcela, takže pery mierne vysušuje.






Výdrž je celkom fajn. Pokiaľ nerobíte nič, nepijete, nejete, tie 2 hodiny zvládne, potom sa postupne z pier vytráca a máte na nich už len nepatrný zvyšok. Čo je ale fajn, že sa nezhluhuje a nezalieza katastrofálne do vrások.
Používam pod neho kontúrku v rovnakom odtieni, následne ho nanesiem, odtlačím do vreckovky a znova nanesiem. Netuším, akú výdrž to bude mať, keď ho nanesiete úplne obyčajne, ale myslím, že to bude o čosi horšie.


Parfemácia alverdovská, ale nie je to nič prehnané.

+ obal                            - slabšia výdrž
+ nanášanie                       - slabšia hydratácia
+ pigmentácia

Myslím, že od drogérkového rúžu sa viac ani čakať nedá. Je to moja prvá skúsenosť s rúžom od Alverde, ale myslím, že kamaráti sme celkom dobrí :) Škoda tej hydratácie, nosila by som ho oooveľa radšej, aj keď tým pádom by asi bol menej pigmentovaný. Za skúšku určite stojí a ten odtieň sa mi fakt na mne páči :)

Spozorovali ste už novú limitku Alverde? Kúpili ste si z nej niečo?

Krásny deň,


wykyy

8 komentárov:

  1. Super článek! chichi, nevím proč jsem si při čtení "růž" představila TVÁŘENKU! A pak jsem jen nechápavě koukala na ten obal RTĚNKY. A pak mi to došlo.. jsem blbá :-D Moc ti sluší ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem :) ja nenavidim to nase pomenovanie ze ruz :D rtenka je ooovela krajsie :)

      Odstrániť
  2. miluji rtěnky, taky jsem v poslední době závislák, tahle je krásná, musím omkrnout jestli je i u nás

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. myslim, ze tie alverde LE byvaju vsade, tak skus mrknut :)

      Odstrániť
    2. vypadá to, že je v obchodech až teď, už jsem se dívala na net, chci teda nějakou tvářenku a rtěnku :)

      Odstrániť
  3. ja by som sa mrkla na ten do oranžova taký nejaký pekný zháňam

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. myslim ze na nete urcite najdes nejake swatche vsetkych 4 odtienov :)

      Odstrániť
  4. mam rada tuto kozmetiku :)

    independent beauty blog by she.is.the.one

    OdpovedaťOdstrániť