streda 27. marca 2013

Avéne Antirougeous ochranná emulzia

Ahojte :)

Pred cca 2 týždňami mi boli od firmy parfums.sk poslané vzorky na zrecenzovanie. Dostala som rôzne krémy na tvár a rozhodla som sa Vám jeden z nich dnes ukázať a čo to o ňom povedať.

Ide konkrétne o dennú emulziu pre citlivú pleť, ktorá by mala eliminovať začervenanie pleti. Mala by ho redukovať a pomáhať pri horúčave a občasnému začervenaniu pokožky. Obsahuje SPF 20.

Krémik mi bol poslaný v 5ml vzorke, ktorá mi vydržala na 8 použití, takže je možné, že keby som krém používala dlhodobejšie, výsledok by sa mohol líšiť.




Emulzia má konzistenciu obyčajného, mierne hutnejšieho krému. Po vytlačení z obalu má zelenkavú farbu, ktorá by mala dopomáhať redukcií už spomínaného začervenania pokožky a ukľudniť ju. 
Pri prvom použití som mala pocit, že je mastnejšia. Po nanesení na tvár som sa po kréme chvíľku leskla, ale keď sa to vstrebalo, lesk zmizol a pleť ostala prirodzene lesklá. Vstrebanie bolo rýchle a na tvári nemá lepivý finish.

Používala som ju len večer, vždy po odlíčení, kedy mám líčka mierne červené a musím povedať, že po tom týždni používania som mierne zlepšenie zaznamenala. Nebolo to samozrejme úplne dokonalé, ale začervenanie o trošku ustúpilo.




Ráno po zobudení som mala pokožku na tvári príjemne hydratovanú a na dotyk jemnú. Tvár nebola mastná a ani vysušená, začervenanie bolo mierne potlačené.

Produkt má príjemnú ľahkú parfemáciu, nič, čo by mi nejak vadilo :) Cena tohto produktu za 40ml je niečo vyše 18 eur.

+ SPF 20                               - cena
+ konzistencia
+ parfemácia
+ rýchlo sa vstrebe
+ mierne eliminuje začervenanie

Myslím, že produkt by som odporučiť mohla, ale ako vravím, je možné, že pri dlhšom používaní by mohol mať iné účinky. Počas týždňa som nezaznamenala nič, čo by mi na ňom vadilo, pleť sa mi po ňom nevyhádzala, mierne ustúpenie začervenania tiež bolo viditeľné. Pravdu povediac, by som si krém ale sama od seba nekúpila. Moja pleť a aj ja sme zvyknuté na krém od Biodermy a nehodlám ho meniť.

Máte niečo z tejto lekárenskej kozmetiky, čo by stálo za zmienku, alebo aspoň vyskúšanie?

Prajem vám krásny deň,


wykyy

4 komentáre:

  1. Nemala som nic, ale tato kozmetika na mna vcelku posobi sympaticky :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tiez to bola moja prva skusenost s touto kozmetikou, ale som verna Bioderme :)

      Odstrániť
  2. mno ja ani Bioderma, ani Avene... Biodermu som skusala kedysi a nesedela mi, ale na Avene pozeram, cim dalej, tym viac...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. tak kazdemu sadne nieco ine :) ja som s Biodermou max spokojna, ale co mi vadi, ze v lekarni su tieto veci nehorazne predrazene..micelarka 250ml rozdiel proti netu aj 4-5 eur, to je hrozne vela..

    OdpovedaťOdstrániť