sobota 6. apríla 2013

Miss sporty so matte perfect stay make-up

Ahojky :)

Po dlhšej dobe si dáme recenziu na nejaký make-up. Bola to moja prvá skúsenosť s make-upom tejto "značky". Miss sporty nemám moc rada. Majú celkom pekné laky, dakedy som mala od nich púder, ktorý bol fajn, mám doma 2 rúže, ktoré sú katastrofa. Ani neviem, prečo som siahla po tomto make-upe :D Ale poďme sa naň pozrieť ;)

Make-up je uzavretý v klasickej pumpičkovej nádobke oválneho tvaru. Nádobka je priesvitná, takže vidíme, koľko produktu nám ešte zostáva. Pumpička je bielej farby, takže je to vkuse zapatlané, čo dosť nenávidím :D Nápisy červené, môže byť.
Na zadnej strane je popis. Mal by vraj vydržať 14 hodín. Že hahaha, dovoľte mi zasmiať sa. Make-up za 3,50 eura nech vydrží 14 hodín a nakúpim ho do zásoby na litre. Objem je 27,3 ml a spotreba do 2 rokov.







Pumpička funguje dobre. Nezadrháva sa a dávkuje množstvo na jedno pumpnutie tak akurát. Ja niekdy nepoužívam ani jednu celú, stačí mi toho o troška menej.

Konzistecia make-upu je fajn. Nie je to ani príliš tekuté ani hutné a tým pádom sa s tým na tvári pracuje dobre. Rozotiera sa fajn, zasychá tak akurát ale čo je jeho prvý problém, zasychá dosť lesklo. Žiadny matný finish na tvári nečakajte. Pokiaľ máte dobrý štetec, make-up na tvári nesedí, ale dobre sa do pleti zapracuje a rýchlo zaschne. Dá sa celkom navrstviť, ale tým pádom vytvára na pleti už viditeľnejšiu masku.

Odtieň mám 02 Light a myslím, že to bol asi najsvetlejší odtieň, ktorý v ponuke bol. Odtieň nemá žiadny iný podtón, je jednoducho béžový. Odtieňu pleti sa prispôsobí a dá sa pekne do stratena rozotrieť. Krytie slabé až stredné, na kruhy pod očami a pupienky je samozrejme potrebný korektor.






Počas dňa nezalieza do pórov. Možnože za to môže pore refiner, neskúšala som ho bez bázy, takže v tomto vám nepoviem ako funguje. Druhý hlavný problém je, že ku večeru začne zaliezať do menších vrások. Hlavne pod očami, medzi obočím a na čele. Začne sa z tváre postupne "vytrácať" a ostane len sem tam na niektorom mieste. Výdrž 14 hodín - 0 bodov. Večer je síce stále čo odlíčiť, nezmizne z tváre úplne, ale nie je to ani žiadna výhra.

Make-up má klasickú parfemáciu, ničím mi nevadí.


+ cena                               - chabá výdrž
+ pumpičkové balenie                 - zaliezanie do vrások
+ konzistencia                       - zle sa vrství
+ svetlý odtieň
+ zapracovanie do pleti

Takže za mňa tento make-up ... pravdu poviem, neviem. Tá výdrž je cca 6 hodín, viac to určite nebude. Kebyže bola o niečo lepšia, vedela by som ho odporučiť, ale toto je dosť a nedá sa to len tak ľahko odpustiť, že po 6 hodinách ho na tvári máte už len sem tam. A to ho môžte prepudrovať asi čímkoľvek.

Otázka na záver je jasná. Máte skúsenosť s týmto make-upom alebo iným od tejto drogérkovej značky?


Krásny deň,


wykyy

9 komentárov:

  1. doba spotreby je 24 mesiacov a nie rok ako mas napisane

    OdpovedaťOdstrániť
  2. miss sporty sa troška zdráham, pretože sa mi nezdá ako nejak extra kvalitná značka. Akurát od nich používam tekutú linky na oči, tá celkom ujde. Ale mala som aj tiene a nič moc teda...

    http://lillianasworld.blogspot.sk/2013/03/giveaway-prekvapenie.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ako ja od nich nic okrem tohto a jedneho alebo dvoch lakov nemam, ale vidno ze cena = kvalita :/

      Odstrániť
  3. sestra ho má, dvakrát som ho aj použila, ale teda... nič moc. jediné čo oceňujem, je jeho balenie

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jj to balenie je na tak lacny makeup super, ale ako vravis, nic moc

      Odstrániť
  4. Len mne obalom pripomína Bourjois Healthy mix serum? :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja tento make-up používam, už som si kúpila druhé balenie. Používam púder, takže ten lesk mi neprekáža. Inak som s ním spokojná.

    OdpovedaťOdstrániť