streda 5. decembra 2012

Kozmetické prepadáky

Pekný deň všetkým :)

Stý príspevok som sa rozhodla venovať článku, ktorý čítam veľmi rada na iných blogoch a ukázať vám, čo z nefungujúcej kozmetiky mám doma ja a čomu by ste sa mali vyvarovať pri nákupoch. Netvrdím, že tie produkty nesadnú všetkým, ale so slabo pigmentovanými tieňmi a prášiacim púdrom neurobíme nič ani jedna z nás.




Určite máte každá doma nejaký produkt, z ktorým nie ste spokojná, nefunguje ako má, prípadne jeho cena predčila kvalitu. Ukážem vám pár vecí ktoré mám doma ja a samozrejme aj popíšem, prečo mi nevyhovujú. Dosť vecí od ELFu som ohovorila v článku, takže ich tu nebudem opätovne dávať. Tak začneme :)


1. klieštiky na riasy
Asi vás táto pomôcka na vytáčanie rias trošku prekvapila a viem, že určite ju nejedna z vás používa pri každodennom líčení, ale ja ich vôbec nepoužívam. Mám ich doma už asi rok a pol a za ten čas som ich použila asi 3x. Svoje riasy mám dosť dlhé a ked si ich ešte "natočím" týmto, dotýkajú sa mi obočia a príjemné to nie je :D Navyše mi riasy nenatáčajú, ale zlomia mi ich v polovici. Bohužiaľ za mňa nie!




2. štetec na make-up ELF
Tento štetec je proste strašná tragédia. Na omak je síce jemný, ale po tvári strašne kĺže a tým pádom zanecháva neskutočné ťahy. Make-up sa s ním nedá rozotrieť rovnomerne a bez ťahancov. Horor. Dala som ho mamke na potieranie medovníkov vajíčkom, aby boli lesklé :D Navyše sa rúčka oddelila od kovovej časti takmer okamžite.




3. Essence fix & matte translucent powder
Vec, ktorú 3/4 národa miluje, ale ja nie. Ten púder sám o sebe je celkom fajn, pekne zmatní a zafixuje make-up, ale čo mi na ňom vadí je to, že hrozne zvýrazňuje suché miesta na tvári. Ja mám pleť suchšiu a po nanesení mi zvýraznil všetky suché časti na tvári a navyše mi ju ešte viac vysušuje. Používam ho len, ked sem-tam líčim mamku, na jej mastnú pleť je výborný.




4. Essence caring lipbalm
Tento balzám som si 1x kúpila, ked som sa dopracovala v KE k druhému stojanu. Ďalšie 2 som mala v balíčkoch z DMky. Nepoužívam ich vôbec. Farby majú síce rôzne, ale nefarbí to, smrdí mi to, hydratácia ostala asi v tom stojane a navyše to zanecháva na perách nejaký divný biely film. Ech!




5. púder ELF
Tento púder som vám spomínala v článku o ELF produktoch. Je fakt, že hrozný, brutálne to práši, ten odtieň je divný. Takže ako samotný púder pre mňa nie, ale našla som mu uplatnenie, preto som ho sem zaradila (možno malý tip pre vás, čo s tmavými púdrami). Kedže je na mňa tmavší, používam ho na kontúry. Navyše sa to s ním nedá prehnať, kedže je tmavší len o kúsok a takto mi fakt vyhovuje :)




6. Benefit "that gal" báza
Opäť produkt, nad ktorým som strácala nervy už len pri jeho recenzií. Skúšala som ju potom ešte raz s penovým make-upom, no ako by ste určite nečakali, nefungovalo to :D Ani penový make-up sa mi nechcel zapracovať do pokožky. Zas sa mi asi dvíha tlak ked o tom teraz hovorím :D Ale je celkom dobrá pod očné tiene, alebo si ju miešam s tieňmi ako očnú linku. Na to je celkom fajn.




7. Yves Rocher riasenka
Túto riasenku som si našla v LB. A nie som s ňou spokojná akože vôbec. Fakt mám pocit, ako keby mi zabalili riasenku po dátume spotreby tak cca 3 roky. To nefarbí, nepredlžuje, vrstiev treba dať tak 24, aby vôbec akože dačo na tých riasach bolo. Hrozná vec. Jediný spôsob na čo ju použiť je rozčesanie zlepených rias, prípadne ju umyť od farby, odobrať od vrchnáku a použiť to na prečesanie obočia. Za tú cenu katastrófa.




8. Odličovacie tampóny Tesco
Tesco a kozmetika = fajn. Ceny na akciové produkty super (vid Labelo balzám za 49 centov, alebo Garnier korektor za 2,90) ale toto je najstrašnejšia nočná mora. Mala som ich 2x, lebo som si myslela, že prvý balík bol nanič urobený, ale ten druhý bol rovnako tragický. Tie tampóny sú hrubé, škriabu, oddeľujú sa od seba už len vtedy, ked si jeden chcete vytiahnuť a namiesto celého vytiahnete len polku a trčí z neho tona vaty. Humus jednoducho. Navyše to neodlíči nič, len si riasenku rozmažete po polke tváre, lak na nechty máte až na lakťoch. Na druhej strane tampóny z Lidla za neviem či 80 centov sú tým naj, čo som kedy mala. Všetky predražené v DMke sa môžu ísť pásť.




9. Balea pena na holenie
Túto vec som kúpila totálnym omylom. Pohnáhľala som sa a vedela som, že mi treba gel na holenie, ktoré ma Balea fakt super. Lenže balenie rovnaké, tak som vzala omylom penu. Aplikácia nezmyselná, má to rozprašovač ako ste zvyknuté pri deodorantoch, na pokožke to štípe a malo by sa to vraj stierať po chvíľke pôsobenia. Myslia tie 3 chĺpky z celej nohy čo mi to dalo dole? Tak to potom fajn. Nevravím o tom, ako som sa z toho vyhádzala na druhý deň. Podpažie dovidenia, nedala som ruky k sebe čo to tak pálilo a nohy som mala ako keby na mňa pustili roj včiel. NEKUPOVAŤ, NEBRAŤ, ani keby zadarmo dávali!!!




To by boli asi tak tie najhoršie veci ktoré ma momentálne napadli. Určite by ich bolo oveľa viac + veci, ktoré ma sklamali v Senzaboxe, ale nebudem sa opakovať :) Tieto veci sa u mňa doma neocitnú po 2x žiadnou náhodou! Prepáčte mi za fotky z webu, ale 3/4 tých produktov už nemám, takže bol by nezmysel fotiť tých pár zvyšných.

Budem rada, ak sa somnou podelíte o vaše kozmetické prepadáky a produkty, ktoré už nechcete ani vidieť.

Krásny deň vám želám,


wykyy

6 komentárov:

  1. s kliestikmi opatrne :)
    http://she-is-the-1.blogspot.ch/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já mám kleštičky doma a pro změnu je neumím používat :-D Mám hodně rovné řasy a kleštičky s nimi neudělají vůbec nic. Když je použiju na nenalíčené řasy, výsledek je nula nula nic. Když je použiju na nalíčené řasy, tak se mi přeštípnou v půlce a vypadají ještě hůř než bez použití kleštiček :-D

    Ty tampony mám taky doma. Jsou na prd, ale ještě horší jsou Bel Extrasoft pads. Taky jsou neskutečně hrubé a neodlíčí OPRAVDU VŮBEC NIC. Zkoušela jsem je používat jen na dočištění obličeje tonerem, ale taky to nejde.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. som rada ze nie som jedina, kto tie kliestiky fakt nemusi :D
      och hej tie tampony si pamatam tiez, bola k nim dakedy taka mini nadobka na ne, tiez to bolo nieco obdobne ako tieto..

      Odstrániť
  3. niektoré zo spomínaných produktov som vyskúšala aj ja ale neboli také že by som ich nemala rada...ale vďaka za nové info o tých ktoré ešte nemám :) terz si dvakrát rozmyslím či si ich zaobstarám :))

    môj blog :)
    styllin.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť