pondelok 3. decembra 2012

La Roche - Posay BB cream

Ahojky :)

Vdaka tomu, že moja najlepšia kamarátka robí v lekárni, som mala možnosť vyskúšať historicky moje prvé BBčko. Vyhýbala som sa im doteraz dosť úspešne, BBčka z drogérky boli väčšinou dosť ohovárané, takže som nemala dôvod ich kupovať. Jediný, ktorý ma zaujal bol BB od Nivei, ale kedže k nim nie sú testery, v mojom košíku neskončil.
Povedala som si teda, že ked už mám vyskúšať BB, chcem, aby bol bud z lekárne, alebo pravý kórejský. Ani neviem akou náhodou som na nete narazila na tento BB a chcela ho vyskúšať. Opýtala som sa teda kamarátky, či nemé v lekárni vzorky a doniesla mi ich :)

Odtiene krému sú na výber 2 a to:
- svetlý odtieň - ružový
- tmavý odtieň - béžový (skôr do oranžova)

Výrobca o kréme hlása, že by to mal byť zjednocujúci hydratačný BB krém pre sviežu a bezchybnú pleť. Mal by obsahovať termálnu vodu a byť pre citlivú pleť. Ďalej hlása 5 účinkov:
  • hydratácia 12 hodín (s glycerínom a kys. hyalurónovou)
  • zjednotenie a rozjasnenie (čisté mikropigmenty)
  • upokojenie (obsah termálnej vody 15-20%)
  • posilnenie (obsah termálnej vody 15-20%)
  • ochrana (SPF 20 a vitamín E)
Ďalej by mal byť:
  • hypoalergénny
  • bez parabénov
  • nekomedogénny
  • testovaný na citlivej a atopickej pleti
No, tak toto boli oficiálne popisky od výrobcu, teraz sa pozrieme na to, ako BB fungoval na mne :) Musím ale povedať, že som mala k dispozícií 2 vzorky, ktoré mi vydržali na 6 dní, takže je možné, že keby som ho používala dlhšie, výsledky by sa mohli líšiť. Používala som ho teda 6 dní po sebe ako náhradu make-upu, nepoužívala som ho pod make-up. Ani vlastne neviem, aké boli moje očakávania, kedže to bol môj prvý BB, nevedela som aké to má krytie, konzistenciu, ľahkosť nanášania ... Proste ničovaté nič :D








Začnem odtieňom. Na to, že tento svetlejší BB, ktorý som si vybrala ja, by mal byť do ružova, tak teda mi tak vôbec nepripadá. Je dosť oranžový. Podarilo sa mi získať aj tmavší odtieň 1 vzorku, ale je mňa totálne nepoužiteľný. Aspoň pre ukážku som vám oba swatchla na ruke, aby ste si dokázali predstaviť tie odtiene. 
Na mňa je bohužiaľ aj tento svetlejší tmavý, asi o 1 odtieň. Používala som ho aj napriek tomu a vykorigovala som tmavosť svetlým púdrom.

Nanáša sa mi však dobre. Je tekutejší, takže ho stihnete rozotrieť bez toho aby rýchlo zasychal. Nezanecháva po tvári mapy, nikde nerobí zhluky farby, čo je dobré. Používala som naň najprv prsty, čo bola chyba, pretože väčšina BBčka mi ostala na nich. Vystriedala som to teda a párkrát použila obyčajný plochý štetec na make-up, s ktorým to bolo už o troška lepšie. Najlepšie sa mi ale pracovalo so stipplíkom, naniesol ho rovnomerne a tým, že som ho do pokožky vklepkávala, malo to aj o čosi lepšie krytie.




Krytie je ale 00 nič. Nečakala som, že by mal krytie ako najviac krycí make-up na trhu, ale toto je vážne že nič. Moja pleť nie je dokonalá, sem tam sa objaví nejaká tá vyrážka a menšie začervenanie na líčkach, ale nezakrylo mi to vôbec nič. Je určený fakt maximálne tak na zjednotenie pleti a pre krytie treba určite použiť korektor.

bez BBčka

s BBčkom .. rozdiel? ja ho nikde nevidim :/


Teraz sa vrhnem na 2 veci, ktoré mi na ňom prekážajú. Prvou je lesk. Ten BB sa tak strašne leskne, že vyzeráte ako keby ste si na tvár naniesli vazelínu. Je to fakt niečo hrozné. Ak toto považujú za rozjasnenie, tak to ďakujem pekne. Netuším, či aj iné BBčka sa takto na tvári lesknú, ale toto je vážne moc. Aj ked som pôvodne nechcela, musela som si tvár jednoducho prepudrovať, aby som eliminovala tú tmavosť a aj hrozne veľký lesk.

Druhou vadou je parfemácia. Vonia to hrozne lekárensky a pripomína mi to nejaké patlátko na akné a vyrážky, ktorá som používala v puberte. Netvrdím, že vám bude vadiť všetkým, ale tú perfemáciu je cítiť aj po nanesení celý deň a mne to prekáža. Tie, ktoré ma čítate už dlhšie viete, že ja s parfemáciou nemám problém, ale toto je na mňa moc.

Dosť ohováram, že? :D

Tak vám teraz poviem výhody a keby som nejak predýchala tie veci vyššie, možnože by som si ho aj kúpila.
Prvou je výdrž. Na tvári mi vydržal v poriadku celý deň. Nepoužila som pod neho nič, okrem krému od Biodermy. Z tváre sa počas dňa nevytrácal, nezhlukoval sa v póroch a vráskach, púder na ňom držal výborne a neleskla som sa počas celého dňa. Večer som ho odlíčila tak, ako som ho ráno naniesla. S týmto som veľmi spokojná a výdržou by určite predčil pár make-upov, ktoré doma mám.

Druhou vecou je hydratácia. Moja pleť je pomerne dosť suchá, takže penové make-upy na mne vidno, robia mi šupinky a potrebujem hlavne niečo, čo by pokožku hydratovalo a nemala som večer po odlíčení tvár posiatu šupinkami. Tento BB je veľmi dobre hydratačný. Myslím, že tým pádom je BBčko dosť lesklé na tvári, čo je škoda. Keby sme tieto 2 veci spriemerovali, určite by to bolo lepšie :)


+ výdrž                          - lesk
+ nanášanie                      - parfemácia
+ dostupnosť                     - oba odtiene do oranžova
+ hydratácia
+ konzistencia


Zhrnuté a podčiarknuté, keby bol o niečo svetlejší a výrobca by aspoň o trošku eliminoval tú parfemáciu, rozmýšľala by som o kúpe plného balenia. Ten lesk sa dá vykorigovať púdrom, takže to neberiem ako extra závažnú vadu, aj ked mi to vadí.
Na druhej strane som rada, že som ho mohla vyskúšať takýmto spôsobom prostredníctvom vzoriek a nemusela kupovať plné balenie rovno, bez otestovania :)

Odporučiť by sa dal, ale len v prípade, že odtieň vášho make-upu je minimálne o 2-3 odtiene tmavší ako ten najsvetlejší. Jeho cena sa pohybuje rôzne a hlavne ho neodporúčam kupovať v lekárni. Je tam o cca 6 eur drahší ako na internete, kde ho zoženiete za cenu cca 12-13 eur s objemom 30ml.


Dúfam, že vás táto strašne dlhá recenzia zaujala. A dúfam aj v to, že som niektorej, ktorá o ňom uvažuje pomohla a rozhodne sa, či bude pre ňu dobrý alebo nie :) Ked, zbehnite si do lekárne popýtať vzorku a vyskúšajte si ho :) 
Som rada, ak sa vôbec niekto dočítal až na koniec, pretože takú dlhú recenziu sme tu už dlho nemali :D

Budem rada, ak mi v komentároch dáte vedieť vás všeobecný názor na boom BBčiek a môžte pripísať aj váš najobľúbejenší :)

Majte krásny deň,


wykyy

2 komentáre:

  1. ahoj (: mám ten istý BB v plnom balení musím povedať, že odtieň je vyhovujúci a to mám veľmi, veľmi svetlú pleť, v zime skoro bielu. Krém pekne spynie s peťou a po niekoľkých minútach nevidím žiaden rozdiel + lesk je napr. oproti garnier minimálny. Ja som kúpila v lekárni 40ml za 15eur čo je si myslím v pohode cena. Chápem, že každému sedí niečo iné, len si myslím že za takú cenu je to dosť kvalitný BB cream nap. opoti drogériovým za podobnú (:

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak mne naozaj ten odtien nesadol, ale vidno ze kazdemu sedi nieco ine :) garnier som vobec neskusala, ale momentalne testujem skin 79 a lioele a to s tymto sa neda ani porovnat, tie bbcka su genialne :)

      Odstrániť