utorok 18. decembra 2012

Typy na vianočné balíčky od Essence

Ahojte :)

Pôvodne som sa článku podobného typu chcela vyhnúť, kedže je ich všade plno, ale kedže som pred pár dňami riešila podobný problém alias "čo kúpiť kamoške na Vianoce", chcela by som vám dať pár tipov. Zamerala som sa hlavne na kozmetiku dostupnú vo všetkých DMkách a to konkrétne Essence. Viem, že dosť z vás ju má rado a máte radi články o lacnej a dostupnej kozmetike. Netvrdím, že tie výrobky sú vrchol luxusu a tie naj, ktoré môžte v drogérke zakúpiť, ale kozmetika je lacná, dostupná a obsahuje všetko, čo potrebujete. Ja osobne ju mám celkom rada, aj ked limitky ma za poslednú dobu vôbec neberú. 

Čo je na tejto kozmetike výborné je to, že v stojane zoženieme aj štetce na líčenie a rôzne pomôcky na nail art. Zameriam sa hlavne na hlavný stojan, pretože k druhému bohužiaľ nemám prístup.

Pokiaľ vaša kamarátka miluje kozmetiku, prípadne jej do zbierky niečo chýba, alebo s ňou len začína, dúfam, že vám poradím, čo by sa jej mohlo hodiť :) Z tejto kozmetiky sa dajú krásne vyskladať rôzne balíčky a obdarovaná bude mať všetko, čo k líčeniu potrebuje :) Nedovolím si odhadnúť čiastku, ktorú by ste chceli investovať, ale pokúsim sa dať dokopy balíčky do cca 10 eur :)

1. balíček - oči
Myslím, že týmto balíčkom sa zavdačíte každej :) Predpokladám, že existuje len pár dievčat, ktoré by nepoužívali riasenku, prípadne tiene. Ak by som ja mohla vyskladať balíček na líčenie očí, určite by som zvolila 2 očné tiene. Jeden svetlejší na celé viečko a tmavší do záhybu oka. Mono tiene od Essence sú fakt lacné, v celku dobre držia a ak natrafíte na odtieň, ktorý je síce svetlý, ale farbí, máte vyhraté. Je len na vás ktorý zvolíte, Essence ich ponúka fakt dosť. K tomu už len tmavší odtieň, či už tmavo-zelený, tmavo-fialový, čierny alebo hnedý. Výber je naozaj len na vás. Do tohto setíku by som ešte prihodila bázu pod tiene, ktorú určite nájdete v každom stojane, prípadne vo výpredaju bázu pod pigmenty, ktorá je úžasná. Nakoniec už len štetec na tiene. Môžte si vybrať, bud zvolíte obyčajný plochý, alebo k nemu prihodíte aj štetec na líčenie do záhybov oka. Každý z nich stojí 1,39 eur. 

Cena balíčka: 2 tiene, báza, základný štetec na tiene = 7,86 eur



2. balíček - oči (linky, ceruzky)

Pokiaľ máte kamarátku, ktorá tiene používa len sporadicky, ale miluje akékoľvek linky, tento balíček bude pre ňu ako stvorený. Základom by mala byť linka. Ak zvolíte gélovú linku, ktoré táto značka ponúka, bude kamarátka určite spokojná. Linky držia výborne, pracuje sa s nimi na jednotku a majú krásne farby. Na výber máte 3 odtiene, ale vo výpredaji zvyšné 2 isto nájdete. K tomu by som prihodila štetec na linky. Pokiaľ kamarátka uprednostňuje tekuté linky prípadne ceruzky, bud ju do balíčku prihodte, alebo ho poskladajte bez gélovej linky. Na výber je opäť toho veľa, ceruziek, liniek v pere alebo tekutých.

Cena balíčka: gélová linka, štetec na linky = 4,88 eura



3. balíček - oči (pigmenty)

Ak zo spomínaných 2 balíčkov všetko obdarovaná vlastní, ale chcete ju aj tak potešiť niečím na líčenie očí, zvoľte pigmenty. Nachádzali sa nedávno v limitke a u nás ich je namraky vo výpredajovom stojane stále. Na výber bolo 12 odtieňov. Pri výbere dbajte na to, aké kamarátka používa odtiene na líčenie. Ale pokiaľ ju chcete obdarovať odtieňom na občasné nosenie a experimenty, zvoľte krikľavejší a výraznejší. K pigmentom by som pridala aj gumový aplikátor, s ktorým to pôjde lepšie a určite aj bázu pod ne, bez ktorej by na očku nedržali.

Cena balíčka - pigment, aplikátor, báza = 6,17 eur



Balíčky týkajúce sa oči máme za sebou. Pokiaľ by som mohla odporučiť, na riasenku by som odvahu nemala. Každému sadne niečo iné, ale pokiaľ ste vypozorovali, že kamarátka obľubuje určitú od Essence, kľudne ju do niektorého z balíčkov prihoďte :)

4. balíček - obočie

Ak máte kamarátku, ktorá sa rada stará o svoje obočie, prípadne by ste jej chceli nenápadne naznačiť, že by sa oň mohla starať, zvýrazniť jeho tvar a dodať mu farbu, tento balíček ju poteší. Ako prvé by som doň hodila set na úpravu obočia. Obsahuje štetec a 2 odtiene. Po ceruzke by som moc nešla, pretože nepôsobí tak prirodzene, ako obočie vyplnené tieňom. Prihodila by som aj gélovú priesvitnú riasenku, ktorá obočie zafixuje na celý deň. Pokiaľ sa vám to zdá málo, kľudne siahnite aj po pinzete. Je fakt dobrá, ostrá a chĺpky chytí dobre.

Cena balíčka: set na obočie, riasenka na fixovanie, pinzeta = 7,07 eura



5. balíček - pery

Balíček vhodný pre tú, ktorá miluje mať na perách čokoľvek a venuje im dosť starostlivosti. Ako prvé by som zvolila balzám. Sú celkom novinkou v stojanoch, majú pekné odtiene a príjemne voňajú. Ďalej by som skombinovala rúž + lesk v podobných odtieňoch. Rúže od Essence sú dobre hydratačné, ale moc dlho nevydržia. Lesk by som určite zvolila Stay with me, ale zdá sa mi, že v základnom stojane sa už nenachádza, takže zvoľte odtieň podobný rúžu z klasických leskov.

Cena balíčka: balzám, rúž, lesk = 5,57 eur



6. balíček - tvár

Za mňa 100% neodporúčam kupovať make-up. Ani ked kamarátku poznáte xy rokov. Do odtieňu sa síce trafiť môžte, ale pokiaľ má suchú pleť, penový make-up jej ju bude vysušovať a naopak. Siahla by som skôr po niečom, čo jej tvári dodá pekný nádych a zvýrazní črty. Do tohto balíčka by som zaradila určite farbu na líčka,  rozjasňovač v pere a štetec na farbu na líčka. Tento setík vytvorí na tvári krásny nádych sviežosti a odpočinutia, ktorý sme zakryli make-upom.

Cena balíčka: štetec, rozjasňovač, farba na líčka = 8,47 eur



7. balíček - tvár

Pokiaľ by ste predsalen chceli kúpiť niečo na tvár, ale predošlý balíček nebude vhodný, odporúčam kombináciu púdru, korektoru a štetca na púder. Čo je dôležité je, aby ste si boli isté odtieňom. Pokúste sa nenápadne zistiť, aký používa, či je to ten najsvetlejší, alebo 2. najtmavší. Dobrý systém je, zistiť konkrétny make-up alebo púder ktorý používa, jeho odtieň a v drogérke si ho šplechnúť z testera na ruku. Potom môže v pohode porovnávať odtiene a určite sa trafíte :) Rada pure skin, ktorú nájdete v každej DMke, ale v normálnom regáli, obsahuje púder aj korektor. Stačí už iba štetec a balíček je na svete :)

Cena balíčka: púder, korektor, štetec na púder = 8,77 eur



8. balíček - nechty
Pokiaľ je kamarátka maniak na laky na nechty, máte vyhraté. Tento balíček sa dá poskladať z množstva vecí. Je len na vás čo zvolíte. Lakov na nechty máte v stojane hŕbu, môžte pridať nadlak, podlak, lak na francúzsku manikúru, nálepky na nechty, pilník, trblietavý lak... Tomuto balíčku sa cena uviesť nedá, pretože tu je vážne len na vás, čo doň zvolíte. Myslím, že lakom na nechty potešíte každú :)



To by bolo z dnešného Essence balíčkovania všetko. Využila som všetky kategórie, ktoré v stojane môžte nájsť. Bude pre vás určite jednoduchšie, pokiaľ máte v meste oba stojany a môžete vybrať z oboch. 
Viem, že to bude vyzerať ako reklama pre túto firmu, ale nejedna z vás mi písala, že túto kozmetiku máte radi kvôli fajn produktom, cene a vždy si radi prečítate recenziu na niektorý z výrobkov od Essence :) Podplatená určite nie som :D

Dúfam, že som pomohla tým z vás, ktoré darčeky kupujete na poslednú chvíľku (ako ja), alebo ste stále nevedeli, čím by ste mohli potešiť na Vianoce kamarátku, sestru, prípadne mamku a nemáte na to veľa peňazí. Samozrejme, že podobné balíčky môžte vyskladať aj z iných kozmetických značiek a zmiešať ich rôzne dokopy. Toto bol len malý príklad toho, že aj ked je tu zahrnutá len jedna značka, nájdete v nej naozaj všetko čo k líčeniu potrebujete :) Ako asi dobre viete, Essence má radu My skin, ktorá ponúka kozmetiku starostlivosti o tvár. Balíček v pohode vytvoríte aj z nej, napr. chladiaci roll on pod oči, krém, čistiaca voda.

Už naozaj končím :) Majte sa krásne a želám vám príjemné nakupovanie darčekov tým z vás, ktoré ich ešte nemáte :)


wykyy


10 komentárov:

  1. vies preco neznasam slovenske a ceske blogy, lebo ste totalne socky a pisete recenzie na tie najvacsie sracky!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nikto ta nenuti to citat, pokial sa ti pacia blogy zahranicne je ich dost na to aby si si vybrala ;)

      Odstrániť
    2. Becco, když jsi taková megafrajerka, proč máš všechno nakoupené přes Slevomat????
      Wykyy-máš pěkný blog, z takové hlupačky si hlavu nedělej.
      Lucie

      Odstrániť
    3. dakujem Lucka :) ja si z nej tazku hlavu nerobim, zasmiala som sa z komentu, milo odpisala a dalej nemam zaujem slecnu rozoberat :) pokial si takto riesi nejake komplexy tak prosim, mna to nevytoci ;) skor mam pocit ze slecna sa riadi pravidlom "podla seba, sudim teba"..

      Odstrániť
  2. Mě naopak vyhovují takovéhle tipy a z různých blogů vím, že drahé zdaleka neznamená úžasné a někdy i mezi levnými věcmi jsou fakt šumty...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem za podporu :) viem ze essence vela ludi ma rado a pre niektorych je to sunt, ale maju veci ktore stoja za zmienku :)

      Odstrániť
  3. :D som sa pobavila, tak kedze mam postihnute dieta, tak ja som socka a nehanbim sa za to, a essence ma dobre vyrobky, urcite dokaze konkurovat drahsim znackam.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tiez ma to celkom pobavilo, hlavne ze dana slecna neznasajuca ceske a slovenske blogy tiez jeden vlastni :D
      tiez si myslim ze essence ma vela veci ktore su uzasne, napr. gelove linky, lesky stay with me a urcite aj stetce..

      Odstrániť