sobota 5. januára 2013

Najväčšie sklamania roku 2012

Zdravím vás všetkých :)

Po článku o najobľúbenejších produktoch by som vám chcela ukázať, čo ma za uplynulý rok z kozmetiky sklamalo. Myslím, že som toho poskúšala až až, takže dojmy z produktov budú pravdivé :) Budem sa snažiť zaradiť do každej kategórie niečo, ale u make-upov toho bude asi viac. Tak hádam začneme, čo poviete? :)

Báza pod make-up

Pokiaľ ma čítate viete, že nenávidím bázu od Benefitu "That gal". Narozčuľovala som sa nad ňou už dosť, recenzia je tu.



Make-upy

Najväčším sklamaním za uplynulý rok bol pre mňa určite make-up od Catrice matt mouse č. 050. Je penový a čakala som, že bude rovnako fajn ako obdobný od Essence. Mýlila som sa. Použila som ho 2x a už ho nechcem ani vidieť. Na moju suchú pleť je to hotová katastrófa. Šupinkuje, na tvári vyrába hrudky a počas dňa je jednoducho preč. Navyše aj ten najsvetlejší je na mňa tmavý.
Druhým je make-up od Dermacolu matte cover, o ktorom ste si mohli prečítať tu. Od recenzie som ho nepoužila ani raz.



Farba na líčka

Bohužiaľ sem musím zaradiť líčka od MUA, odtieň č.1. Farba je nádherná, je to krásne jemne namleté ale to je asi tak všetko. Neskutočne to práši, po 2 použitiach sa zošúchal nápis MUA a na tvári to nevydrží takmer nič.



Riasenka

Riasenky si moc nekupujem. Potrebujem to všetko čo doma mám (tuším že ich je 12) pomíňať a potom kupovať nové. Čo sa mi za posledný rok dostalo do rúk to najhoršie, bola riasenka od Yves Rocher z boxu. Tá riasenka je horor. Príde mi jak vyschnutá, na riasach sa neuchytí a ani po 5tich vrstvách ju nevidno. Od riasenky čakám natočenie, nezlepovanie a zvýraznenie. Táto nerobí nič z toho.



Ceruzka na oči

Sem zaradím tiež produkt z boxu a to ceruzku od Benecos. Recenzia na ňu bola a nájdete ju tu. Nemám čo dodať, na mne jednoducho nedrží.



Očné tiene

S kvalitou očných tieňov väčšinou problém nemám. Pokiaľ použijem bázu alebo bielu ceruzku od Alverde, farby sú sýte a držia. Jediná vec, ktorá ma tento rok dosť sklamala sú tiene od Essence z LE Fruity. Vyhrala som ich v súťaži a som rada, že som si ich nekúpila sama. Konzistencia zvláštna, zle sa s tým manipuluje, na očiach a to zhlukuje na pár miestach, nech to nanášate akokoľvek. Navyše výdrž je nič moc, zlievajú sa do čiarok. Ked som ich pred nedávnom vytiahla, že ich použijem na rozjasnenie kútiku oka, sú scvrknuté a oddelené od stien kalíška. Tiene s takouto konzistenciu už nechcem ani vidieť!



Pery

Do tejto kategórie by som zaradila 2 produkty. Jedným z nich je rúž od MUA. Mám doma 4. Prvá objednávka obsahovala 3 odtiene a som s nimi spokojná. Pigmentované, hydratačné a celkom aj vydržia. Posledný odtieň som si objednala č.5, čo je ružová s trblietkami. Je tiež dobre hydratačná, pigmentované, trblietky na perách necítiť. Čo je jej veľký problém je to, že aj ked samotnú farbu rúžu zlížete a na perách ju nevidno, máte ich posiate neskutočným množstvom trblietok, ktoré navyše opadávajú a máte ich komplet okolo celých úst. Je to škoda pretože tá farba sa mi páči :(
Druhým produktom je lip stain od NYC v odtieni 490 Persistent pink. Túto fixu som vždy chcela vyskúšať, ale asi som ju mala nechať v regáli aj naďalej. Prvý problém bol v tom, že hrot sa veľmi rýchlo rozstrapkal. Po cca 2 týždňoch dennodenného používania vyschla. Vôbec to nekreslí a pokiaľ s ňou zatrasiete, začne z toho zvyšok produktu doslova kvapkať. Napriek tomu ale musím povedať, že výdrž bola naozaj výborná, vpilo sa to do pier a nešlo to dole ničím.



Nechty

V tejto kategórií sa bude nachádzať len jeden produkt. Laky na nechty už vôbec nekupujem a kedže ako top coat používam priehľadný gel-lak, nechty mi vydržia v poriadku aj týždeň. Čo ma najviac sklamalo je odlakovač z Kauflandu. Kupovala som ho v stave núdze, pretože ten od Essence mi došiel a k druhému stojanu nemám prístup. Ale toto je proste zafarbená voda. Pokiaľ máte len priesvitný lak, ide to ešte ako tak. Ale pokiaľ chcete dať dole farbený, nejde to. Lak máte až na lakťoch a na tampóne nič. Pokiaľ by ste chceli spáchať samovraždu pri odlakovávaní trblietok týmto odlakovačom, odporúčam :D



Štetce

Štetec, ktorý ma najviac sklamal patrí firme Catrice. Je to malý kabuki štetec a netuším, či sa dá kúpiť u nás. Ja ho mám z Chorvátska. Pred rokom a pol ked som ho kupovala, som so štetcami len začínala, takže som nemala potuchy o tom, čo je naozaj jemný štetec. Tento bol fajn, zdal sa mi jemný a s púdrom spolupracoval super. Ale akonáhle sa mi dostali do ruky štetce od Ecotools a ich kabuki, tento štetec proste nepoužívam a oproti Ecotools, je to škrabka. Na čo sa mi ale odvedčil, je rozmazanie kontúrovacieho púdru a farby na líčka dokopy, pokiaľ to trošku preženiem. Za seba nie, nekupujte to!





Myslím, že som vyčerpala všetko :) Iné produkty ma nenapadli, ale dosť som ich poohovárala v článku o kozmetických prepadákoch. Dúfam, že článok sa vám páčil a po jeho prečítaní sa vyvarujete niektorým produktom, ktoré som spomenula :)

Majte sa krásne,


wykyy

13 komentárov:

  1. dobre vedieť, asi začínam mať vážne rada tento tip článkov..lipstain som si kúpila nedávno, použila som to zatiaľ len raz, na skúšku, tak som zvedavá. ale moja fixa je veeeľmi tmavá, takže to bude len na také príležitostné použitie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja tieto clanky mam fakt rada, aspon viem, comu sa treba vyhybat :) a ten lipstain..mozno ti bude drzat dlhsie kedze ta farba je vyraznejsia, tento bol taky slaboruzovy ze dodal peram len jemnu farbu..

      Odstrániť
  2. S negativní recenzí na make-up od Dermacolu naprosto souhlasím. Dělá mi přesně to samé, co tobě. Nekryje, usazuje se všude možně, je moc řídký a i ten nejsvětlejší odstín je moc tmavý. Pod tvoji recenzi bych se mohla opravdu podepsat :-) Pěnový make-up od Catrice jsem nezkoušela, ale jsem zklamaná z jiného pěnového make-upu - Dream matte mousse od Maybelline. Měla jsem ho už jednou, asi před 5 lety a už tehdy mi přišel hroznej. Jenže po všech těch nadšených recenzích (zejména Plum ho hrozně chválila - ale ne že bych dávala vinu jí :-)) jsem si ho koupila znovu, když ho měli v akci. Říkala jsem si, že třeba změnili složení nebo tak něco. No a nezměnili :-D Je furt stejně hroznej. Nematuje ani náhodou, usazuje se mi v pórech kolem nosu, které normálně nejsou ani viditelné, dělá mi na obličeji mapy a po pár hodinách jednoduše zmizí. Večer odličuju jen make-up, který zbyl po straně tváří. Takže fakt hrůza.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. som rada, ze s recenziou suhlasis, je to fakt horor!
      tak aspon viem co nekupovat, dakujem za tip :) ja som zas v poslednej dobe nadsena z make-upov od Rimmelu, aj ked kupovat nove nebudem, treba mi ich pominat nech mozem zacat BBcka pouzivat :)

      Odstrániť
  3. ta fixa od nyc je fakt děsná! vyschla mi asi za dva dny po tom co jsem si jí koupila a to jsem jí použila jednou :Da nedá se z ní dostat nic, jen když si rty tim totálně rozedřu a tlačim na to že si tim málem neprorazim lebku tak to sem tam nějakou čmouhu udělá :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nemyslím to nijak špatně, ale proč si kupuješ/používáš na suchou pleť pěnové či matte make-upy? Potom je přeci jasné, že ti nebude sedět ;)

    Jinak souhlasím s tebou v otázce Benecos, fakt hrůza. Naopak miluju Lip Stain od NYC, mám dva kusy a oba all right, jeden už funguje cca 7 měsíců (nejtmavší odstín dokonce!) a nevysychá. Stejně tak mám ráda tvářenky od MUA, sice práší, ale jinak jsem s nimi moc spokojená. To mi připomíná, že bych na ně mohla napsat recenzi :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. pretoze som mala penovy od Essence a s nim som bola spokojna, nerobil mi nic taketo ako ten od Catrice..a chcela som vyskusat nieco nove :)

      tak pri tychto produktoch aspon vidno, ze nie sme vsetci rovnaki a kazdemu sadne nieco ine a je spokojny s inymi vecami ;)

      Odstrániť
  5. myslim že taketo članky su velmi dobre a pomožu pri rozhodovani..inak ja nemam žiadnu skusenost zo spominanych produktov,,nastastie..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to ano tieto typy clankov byvaju asi aj najcitanejsie :)

      Odstrániť
  6. Inak ten odlakovač z Kauflandu, je vylepšení a je fakt super! Tamten nevyhovoval ani mne, ale ten nový je super ! :D Teda pokiaľ neodlakujem bordový lak od NYC :D Tam majú odlakovače problém :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tú fixu od NYC mám aj ja len v tmavšom odtieni a je to katastrofa. Vyschla mi asi po 2, max. 3 týždňoch, aplikátor sa mi nerozstrapkal, ale práve sa mi už neskôr stále zatláčal dovnútra pri nanášaní na pery. Farba bola sýta a trvácna, lepšia ako rúž, ale tá výdrž celej fixy jednoducho hrozná... Už by som si ju rozhodne nekúpila, za tú cenu to nestojí... Už tam mám len minimum, pre nejaké malé zafixovanie...

    OdpovedaťOdstrániť