nedeľa 12. augusta 2012

Catrice Infinite matt make-up

Dnes by som Vám chcela predstaviť môj najobľúbenejší make-up. Nemám peniaze na to, aby som skúšala make-upy za 40 EUR a vyššie, takže som hľadala niečo z dostupných drogériových make-upov.
A padol mi do oka tento od Catrice.

Kúpila som ho, ako iste tušíte, v DMke, kde má Catrice celý stojan.
Pôvodne som si chcela podľa recenzií kúpiť Photo Finish od rovnakej značky, ale aj ten najsvetlejší bol pre mňa tmavý. Takže som musela siahnuť po inom.
Stál ma niečo vyše 6 EUR a má 30 ml, ako sme už pri make-upoch zvyknutí. Zoženiete ho v 3 odtieňoch a má typický pumpičkový aplikátor.

Výrobca, na zadnej strane fľaštičky tvrdí, že:

- ide o make-up bez obsahu oleja
- má dlhotrvácny, matný efekt
- má hydratačné zloženie a svetlo odrážajúci pigment

Je na ňom uvedené, že by mal mať výdrž až 18 hodín. Povedzme si pravdu, ani ten najdrahší make-up nemá šancu vydržať 18 hodín, navyše keď ho väčšina odlíčime po cca 12-16 hodinách :)

No dosť bolo obkecov, myslím, že začnem s "ohováraním".

Mám ho v tom najsvetlejšom odtieni č. 010 light beige. Odtieň mi sedí úplne perfektne, aj  keď som mala isté obavy, aby nebol na mňa tmavý. To svetlo v drogériách všetky dobre poznáme. Používam ho už cca 4 mesiace a nemám naňho ani jedno negatívum.



Výdrž je výborná. Pracujem ako čašníčka a v dňoch, keď je vonka 25 a viac stupňov sa u nás v práci nedá vydržať. Je tam neskutočné teplo, navyše z kávovaru a umývačky sála tepla ešte viac, takže je vystavený dosť hororovým podmienkam. Ale toto všetko zvláda veľmi obstojne :)
Pri make-upoch, ktoré som používala predtým, som mala problém s tým, že som po škole prišla domov a na tvári som mala už len fľaky a make-up nikde. S týmto to nepoznám. Naozaj, ako ho ráno nanesiem, večer ho odličujem. Ani náznak toho, že by sa zhlukoval, zmýval potom alebo nebodaj sa nejakým zázrakom z tváre vytratil. Zabudla som povedať, že nezvýrazňuje suché miesta na tvári.

Krytie je stredné a myslím, že to akurát stačí. Menšie chybičky krásy zakryje, ale ak máte na tvári problémová miesta, alebo zapálené vyrážky, určite to potrebuje korektor. Výborné na ňom je aj to, že sa dá dobre vrstviť.  Keď  sa mi zdá, že by som niekde ešte potrebovala, tak ho nanesiem a nevidno, že by som mala na tvári nános "omietky".
Konzistencia mi tiež vyhovuje. Nie je príliš tekutý a preto sa mi s ním pracuje veľmi dobre.




Nanášam ho štetcom na make-up (tým plochým) a prepudrujem ho púdrom od Balei (recenziu čakajte čoskoro, najlacnejší a najlepší púder aký som kedy vyskúšala). Nezanecháva síce sľúbený matný efekt, lesknem sa po ňom, ale púder to vždy vyrieši :)
Odličuje sa jednoducho a rýchlo, na tvári zasychá akurát tak, že ho stihnete rozotrieť.
Fľaštička je z matného skla a pumpička aj vrchnák je čiernej farby. Vôňa nie je typicky "make-upová" a chemická, ale vonia veľmi príjemne. Pripomína mi to niečo čisté, ale neviem prísť na to čo :D

Myslím, že som vyčerpala jeho vlastnosti dopodrobna, takže nemám čo viac dodať.
Make-up všetkým odporúčam, a myslím, že nie som jediná komu vyhovuje. Za takú cenu sa k nemu rada vrátim, keď ho spotrebujem.

Dajte mi vedieť či aj vy používate tento make-up, alebo máte iný obľúbený od Catrice, alebo z dostupných drogérkových.

Prajem Vám príjemný zvyšok víkendu a nám pracujúcim, pevné nervy na celý týždeň :)


wykyy

6 komentárov:

  1. fujha, no najprv som nevedela či ho kúpiť, teraz ma odradí iba ak bude na mňa tmavý :))

    ak máš rada zamilovaných punkerov skús šťastie v mojej súťaži o knihu a iné drobnosti :)
    http://ambrozalia.blogspot.sk/2012/08/balickovanie-oficialne-celoeuropske.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak ja som dost bleda takze myslim, ze by mal vyhovovat bledulkam :) vyskusaj ho, urcite stoji za to a ta cena je prijemna :)

      Odstrániť
  2. práve sa mi minul make-up, takže ďakujem za rada, vyskúšam aj ja :D

    http://lillianasworld.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ahoj, ja mám velmi rada catrice, a mala som aj perfect resist (či ako sa to volal, ten už tuším sťahuju) a teraz mám photo finish ale mám pocit že som ružová ako rasiatko :-p, tak som sa chcel aopýtať či tento matte je do žlta či do ružova? dakujem

    nadkinsvet.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. skor je do zlta, ale nie je typicky zlty ani oranzovy..taka pakne obycajna bezova farba :)

      Odstrániť
  4. Akurat som si ho kupila ;) povodne som sice chcem ten pudrovy ale ten strasne zvyraznuje suche miesta. tento kraasne vonal tak dufam ze budem spokojna ;)

    OdpovedaťOdstrániť