štvrtok 23. augusta 2012

Essence natural cover moisturizer

Ahoj :)

Dneska Vám ponúknem recenziu na 2 produkty, pretože sa k ďalšiemu článku dostanem asi až v sobotu večer.
Bude to opäť niečo od Essence. Mám toho od nich doma dosť, takže príspevky s touto značkou tu budú často. Dnes Vám predstavím tónovací hydratačný krém + kajalku, ktorá bola k nemu pribalená. Cenu si bohužiaľ už presne nepamätám, ale bolo to tuším kolo 2,80 EUR (ak ju niekto viete presne, opravte ma).

Mánií BB creamov zatiaľ úspešne odolávam (aj keď sa priznám, že Skin 79 super+ hot pink ma dosť láka) a tak som chcela vyskúšať niečo tomu podobné. BB cream to nie je, ale má podobné vlastnosti. Ide o hydratačný krém, ktorý by mal prekryť drobné nedostatky na pleti, bojovať proti akné a hydratovať pleť. To tvrdí oficiálna stránka kozmetiky Essence.




Krém kúpite v 2 odtieňoch - pre stredne tmavú a tmavú pleť. Takže úplné bledule, holt smola. Aj keď sa krém pekne prispôsobí farbe pleti, aj ten svetlý je hodne tmavý. Je vyrobený v Rakúsku (asi sa tam nenachádzajú ženy so svetlou pleťou), má 50ml a dátum spotreby som na ňom nenašla, nech som ho obzerala z každej strany. 

Obal je jednoduchý. Šróbovacia bielo-modrá tubička, z ktorej sa produkt musí vytlačiť. Nie že by mi to zrovna vyhovovalo, predsa len mám radšej pumpičkové aplikátory, ale nie je to až taká hrôza. Množstvo produktu sa dá dobre korigovať podľa stlačenia.
Na prednej strane sa dozvieme väčšinu informácií, odtieň krému, obsah atď... Na zadnej strane je popis o čo vlastne ide a preklad do slovenčiny tam nájdeme tiež.
Priznám sa, že som si ho najprv kúpiť nechcela. Rozmýšľala som nad krémom z rady My skin, ale tie odtiene. No ja neviem. Boli na mňa moc do oranžova, takže som siahla po tomto z rady Pure skin.





Odtieň mi celkom sadol. Najprv som sa zhrozila, že čo to za tmavú vec na mňa vyliezlo, ale po chvíľke sa odtieň pekne prispôsobil mojej farbe pleti, takže s týmto problém nemám. Krytie je ale fakt nízke. Síce to zjednotí farbu pleti, ale nezakryje to skoro nič. Menšie chybičky áno, ale začervenané miesta, vyrážky a podobné iné veci vôbec nie. Používam ho len vtedy, keď na tvári nemám naozaj nič nezvyčajné a kričiace do diaľky, že AHA! tu mám vyrážku.
Konzistencia je krémová, myslím, že ako väčšina obyčajných make-upov. Roztiera sa dobre, používam naňho prsty. Schne celkom rýchlo, aj keď sa mi už párkrát stalo, že pri línií vlasov som ho rozotrieť nestihla a zaschol do tmava. Počas dňa sa neotiera, ale treba ho určite párkrát prepudrovať, pretože na ňom púder dlho nevydrží. Navyše keď si ho nanesiem, lesknem sa po ňom dosť že veľmi.
Výdrž je celkom obstojná, ale nie je to nič wow. Bežný deň vydrží celkom slušne, ale ak niekto pracuje dosť fyzicky (ako ja), alebo je vonka nad 25 stupňov, začne sa z tváre vytrácať. Je to naozaj škoda.
Krém má zvláštnu parfemáciu. Pripomína mi to niečo lekárenské, ale neviem prísť na to, čo to je. Niekomu by to mohlo vadiť, ale mne vo všeobecnosti parfemácia kozmetiky nevadí.







Druhou vecou je kajalka tiež od Essence, ktorá bola pribalená ku krému. Najprv ma to potešilo, keď som si to kúpila, ale po jej prvom použití ju bohužiaľ už nepoužívam vôbec. Je v odtieni 08 Teddy, čo je krásna hnedá, ako keby metalická farba. Použila som ju ako hornú linku, bola krásna ale po 2 hodinách ceruzky nikde. Vo vnútornom kútiku ani stopy, vo vonkajšom to isté. Nejaké patrné zostatky ostali v strede viečka, ale tiež to nebolo nič viditeľné. Je mäkká, krémová a aplikuje sa dobre. Neviem, aké iné použitie by mohla mať. Ako tieň to nemá tiež význam používať. Na druhej foto na ruke môžte vidieť ako vyzerá, keď po nej prejdete 2x prstom, úplne sa rozmaže.






Aj keď som krém dosť ohovorila, sem tam ho použijem. Vadí mi na ňom tá slabá výdrž a že nič nezakryje. Myslím, že je vhodný tak ku moru alebo na dovolenku, kde sa človek nepotrebuje líčiť až tak moc a potrebuje len zjednotenie pleti.

Máte aj vy tento krém od Essence, alebo odporúčate vyskúšať aj ten z rady My skin?



wykyy

4 komentáre:

  1. ja mam ten z myskin ... myslim ze je OK ale nemam zo s cim porovnat, kedze je to moj prvy tonovaci krem, ale citim sa v nom lepsie, aspon nemam na tvari omietku :D kupovala som si ho ked som bola opalena a aj ked som uz vybledla , sedi mi stale :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. na mna bola ta farba fakt moc do oranzova :/ skoda ..

      Odstrániť
  2. Ja mám presne tento istý a som s ním celkom spokojná..tiež som bleduľa a myslím, že na zimu mi bude tmavý, ale zatiaľ je to v pohode. Na krytie mi celkom stačí (vyrážky nemávam, len fľaky a čierne bodky), vôňa mi nevadí (ja mám lekárenské "pachy" rada :D), jediné čo mi vadí je vlastne tá farba, ktorá bude pre mňa po lete nepoužiteľná ked vyblednem :( Všimla som si ale, že všetky make-upy v drogérií sú veľmi tmavé, to fakt na bledé, ktoré to nechcú úkrývať pod o 3 odtieňe tmavším make-upom nemyslia?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ako ja by som s nim tiez bola spokojna len skoda tej vydrze..moznoze na zimu zas bude vyhovovat mne kedze clovek sa tolko nepoti a odtien mi sedi a to nie som vobec opalena..a s tymi bledulami mas pravdu..tiez som dost bleda a najst make-up vhodny je fakt zazrak..jediny make-up ktory je na mna dokonca svetly je Dermacol mak-up cover..

      Odstrániť