nedeľa 2. decembra 2012

Sunday's ideas - ako dostať z korektoru aj tie najposlednejšie zvyšky

To snáď nie, došiel mi korektor! A práve v tej chvíli, ked ho najviac potrebujem!
Poznáte to? Výrobky, ktoré v tú chvíľu najviac potrebujete akurát doslúžili. Stáva sa to najčastejšie s make-upom, korektorom alebo iným tekutým produktom, z ktorého bohužiaľ nikdy vďaka sklenenej fľaštičke nedokážeme dostať úplne všetko. A pritom stačí tak málo a korektor alebo make-up nám vydrží ešte pár použití.

Potrebujeme:
- produkt z ktorého potrebujeme niečo vydolovať
- pohár vhodný do mikrovlnky
- vodu z vodovodu
- mikrovlnku

Postup:
Do pohára nalejeme množstvo vody tak, aby ked produkt ponoríme, voda siahala len po viečko. Dajte si na to pozor, pretože potom môže natiecť do produktu a ten už bohužiaľ rovno - smer kôš. Pohár dáme do mikrovlnky na 1 minútu a následne ho vytiahneme. Voda by mala byť horúca až vriaca. Produkt ponoríme a necháme ho postáť, kým voda nevychladne. Zvyšok produktu nám stečie po stenách dole a môžme ho používať dalej :)





Priznám sa, že sama by som na toto neprišla, pokiaľ by som nemala tak múdru mamku :D Chcela som totiž ten korektor už dávno poslať do nebíčka košového, ale vyskúšala som toto a používam ho doteraz :) Je pravda, že pokiaľ máte tieto tekutejšie veci položené vodorovne, treba tento postup opakovať častejšie.

Podobnú vec môžme urobiť aj pri nefarbiacej riasenke, kde horúca voda rozpustí stuhnutú farbu a môžme ju používať ďalej. Pri riasenke tento postup však treba opakovať asi pri každom druhom použití, pretože farba v nej tuhe veľmi rýchlo.

To by bolo na dnes všetko, jednoduchý nápad ako zachrániť "prázdne" produkty :)

Pekný deň,


wykyy

2 komentáre:

  1. tento super nápad už poznám :)) tiež pomáha aj na lesky na pery a podobne :) už mi to veľakrát pomohlo :)

    môj blog:
    styllin.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť