utorok 25. septembra 2012

Recept - buchtička ku káve ;)

No dobre tak sa dneska hecnem a hodím vám sem 2 príspevok :D Pôvodne to nebolo v pláne ale pred pár minútami som objavila niečo, čo som hned musela vyskúšať a funguje to !
Ide o jednoduchý recept, vhodný aj na intráky, ak máte k dispozícií mikrovlnku. Je to hrnčeková buchta/koláč, nazvite si to ako chcete.

Budeme potrebovať:
- 4 PL hladkej múky
- 1/2 ČL kypriaceho prášku do pečiva
- 4 PL práškového cukru
- 2 PL granka/kakaa
- 1 vajce
- 3 PL oleja
- 3 PL mlieka
- a samozrejme 1 hrnček

PL - polievková lyžica
ČL - čajová lyžička

V návode som si všimla, že majú obyčajný malý hrnček na kávu, ale ja som dala skoro pollitrový a bol mi presne akurát, nevylezie Vám to z toho vonka až tak moc.

Postup:
V hrnčeku zmiešame múku, kypriaci prášok, práškový cukor a granko. Ked máme všetko spojené pridáme vajce a poriadne premiešame. Potom pridáme mlieko a olej a poriadne to všetko premiešame, až nás bude bolieť ruka. Nastavíme mikrovlnku na najvyššie silu, dáme do nej hrnček, zavrieme vrátka a nastavíme časovač na cca 4 minúty (podľa hrúbky hrnčeka aj na 5). Ked vidíme, že nám to z toho pohára vyliezlo vonka, počkáme ešte 1-2 minútky a môžme vybrať :) Ak sa vám bude zdať, že zvrchu je to troška mľandravé nevadí, vnútri je to všetko prepečené ako má byť. Uvaríme si kávičku a spapáme hrnčekovú, mikrovlnkovú buchtičku :)

Dobrú chuť!

oficiálny obrázok, tých 3 a pol minúty je fakt málo


Dosť ma tento recept prekvapil, myslela som si, že som debil, ked som to skúšala a čakala, že sa to bude dať jesť. A ono je to fakt, že dobré :D

Vedeli ste o tomto recepte, alebo máte nejaký iný typ na mikrovlnkové maškrty? :) Budem rada ak mi dáte vedieť, či ste ho vyskúšali/vyskúšate a či sa vám podaril :)


wykyy

6 komentárov:

  1. Tak tohle by mě nenapdalo. Asi bych taky neočekávala žádné super výsledky. Ale je vidět, že lidi jsou vynalézaví:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ani mna by to v zivote nenapadlo, ze sa da v mikrovlnke upiect kolac :D a dokonca ze to bude aj dobre chutit :D

      Odstrániť
  2. ja som to ešte neskúšala ale ja preferujem klasicky upečené koláčiky...neriskujem:))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ja milujem pečenie :) ale tiež preferujem klasiku a pečiem pekne v rúre :D o tomto mikrovlnkovom muffine som už počula, ale priznám sa, že som zatiaľ nemala odvahu to vyskúšať :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. tiez som za normalne pecene kolace, ale toto som musela vyskusat a nakoneic to vyslo :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Super vyzerá to byt velmi jednoduché tak to teda idem skúsiť :)

    OdpovedaťOdstrániť