utorok 2. októbra 2012

DIY - daily brush cleaner

Tak dnes si dáme prvý malý DIY návod :) Pôjde o čistič na štetce, ktorý môžte používať každý deň po použití štetca, alebo pred použitím, ked nechcete špinavým štetcom siahať na tvár. Zaberie to minimum času. A hlavne netreba čakať x hodín, kým štetce uschnú po vyčistení pod prúdom vody.
Je to celkom lacné. Čističe na štetce sú väčšinou dosť drahé (Sephora - cca 8 eur, ELF - 4 eurá ...) a ked si vezmete, že sa v nich nachádza len voda, alkohol a ďalších pár zložiek, môžte si ho zmiešať aj doma za cenu pár drobných.

Potrebujeme:
- čistú vodu
- alkohol/lieh (zoženiete v každej lekárni do 2 eur)
- odličovaciu vodu, micelárku, čokoľvek, s čím si odličujete tvár (nie mlieko)
- prázdnu nádobku s rozprašovačom
- ak chcete, môžte použiť aj nejaký dezinfekčný prostriedok (napr. Dettol v spreji)




Postup:
Je veľmi jednoduchý, zmiešame všetky zložky dokopy, nalejeme do fľaštičky a čistič máme hotový :) Pomer by mal byť cca na 2 deci vody, po 0,3-0,4 deci odličovača a o kúsok menej alkoholu. Samozrejme je to aj podľa toho, akú veľkú nádobku máte. Ja to vždy lejem odoka a je to v pohode :D Dôležité je, aby tam toho alkoholu nebola 1/2 toho čo vody.

Vo veľa zahraničných návodoch nájdeme aj šampón, saponát na riad a podobné veci. Bolo by to fajn vtedy, keby sme štetce následne oplachovali vo vode. Lenže tento čistič slúži na odstránenie hrubej špiny zo štetcov, aby sme ich mohli za cca 2-3 min po vyprchaní alkoholu použiť. Samozrejme, že vám dajmetomu kabuki nevyčistí úplne do hĺbky, ale ak neznášate použiť špinavý štetec (ako ja) je tento čistič výborný :)

Samotné čistenie:
Je tiež veľmi jednoduché a asi som ho nemusela ani písať. Máme 2 spôsoby. Bud čistič nastriekame na štetec a vyutierame ho do vreckovky/kuchynskej utierky, alebo čističom navlhčíme utierku a štetec vyčistíme na nej. Je to úplne jedno, spraví to tú istú prácu :)









To by bolo asi všetko :) Vyskúšali ste si sami doma vyrobiť niečo podobné, alebo radšej kupujete čističe v obchodoch?


wykyy

2 komentáre:

  1. jejda, tak som sa zľakla že ten štetec po vyčistený sčernel :D :D potom som si uvedomila o čo ide a začala sa strašne smiať :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som sa zacala smiat na tom co si napisala :D :D nenapadlo ma to vobec ked som vkladala tie fotky, ze by si niekto pomyslel ze to je jeden a ten isty stetec :D

      Odstrániť