nedeľa 21. októbra 2012

Sunday's ideas - mixing palette

Peknú nedeľu všetkým :)

Dnes tu máme ďalšie pokračovanie nedeľných nápadov :) Budem sa dnes venovať nápadu, ako si doma spraviť paletku na mixovanie make-upu, tieňov atď. Chcela som si takúto vec kúpiť cez ebay, kedže som z tých, čo si všetko pred nanesením na tvár patlem na ruku, ale ked som videla tú cenu, skoro ma porazilo. Vyrába ich MAC a Inglot. MAC za ňu pýta od 22 do 32 libier, v Inglote ju majú v prepočte za cca 6 eur, čo je celkom rozdiel. Ale kedže do Inglotu sa nemám šancu dostať, a za 22 libier si dokážem kúpiť inú prospešnejšiu vec, rozmýšľala som, ako si náhradu spravím doma. A vyrozmýšľala som :D Takže sa teraz s vami podelím :)


origínál

Nápadov, z čoho si to vyrobiť je množstvo, pre mňa bol najjednoduchší tento. 

Budeme potrebovať:
- starú kreditku
- akýkoľvek farebný alebo baliaci papier, prípadne samolepky
- euroobal - odporúčam ten tenší, lepšie sa s tým manipuluje
- lepiaca páska / lepidlo
- nožnice

Postup:
Začneme tým, že si zo zvoleného motívu na papieri vystrihneme obdĺžnik o cca 2 centi väčší z každej strany. Vystrihneme a prilepíme na kreditu lepidlom. Prečnievajúce časti nastriháme, aby sa nám to lepšie ohýbalo okolo obvodu a zospodku opäť prilepíme. Následne to isté urobíme aj s euroobalom, čiže každá strana + 2cm a prilepíme. A paletku máme hotovú :)
Samozrejme to nemusíte vôbec obliepať ničím podobným, ale ja som chcela, aby to vyzeralo pekne :) Prípadne kreditku oblepte len nálepkami a fóliou a máte hotovo :)
Možnosť je ešte taká, že to neolepíte fóliou, ale lepiacou páskou, ale mám pocit, že by sa rýchlo ošúchala.













Myslím, že je to veľmi jednoduchý a efektný nápad, ako si vyrobiť niečo takéto :) Nemusíme si všetko dávať na chrbát ruky, zmiešavať si tam 2 odtiene make-upu, alebo si tam vytvárať s tieňov linky :) Výborne sa to aj čistí, stačí kúsok odličovača na tampón.

Samozrejme ak chceme paletku väčšiu, stačí prilepiť páskou najprv 2 kreditky k sebe a potom ich poobliepať postupom uvedeným vyššie. Ja používam veľkú na make-up a výborne sa to z toho štetcom naberá. Menšiu používam na farebné linky z tieňov, ktoré mixujem s odličovačom.






Dúfam, že som niekomu pomohla a nápad sa vám páčil :) Za ušetrených 22 libier, si môžme kúpiť napríklad najväčšiu Yankee sviečku, alebo 17 balení 4-packu Oreo :D

Pekný zvyšok víkendu :)


wykyy

5 komentárov:

  1. Zaujímavé DIY :) určite vyskúšam

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dokonca už hotové :) ďakujem za išpiráciu

      Odstrániť
    2. nie je za co nato su tu tie clanky :) ak chces hod to na blog pozrela by som si ake si si vytvorila :)

      Odstrániť
  2. Tak s týmto mám aj ja večný problém. Stále si to kydám na tú ruku a potom umývať to je katastrofa. :P Super inšpirácia na DIY :) Určite vyskúšam ::)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. u mna je este problem v tom ze si to vecne zabudnem z tej ruky zmyt :D a potom si v autobuse vsimnem ked sa drzim, ze to mam na ruke stale, tak to vreckovkou drhnem dole :D

      Odstrániť