streda 28. novembra 2012

5 základných kozmetických štetcov

Ahojky :)

Dnes by som Vám chcela ukázať zoznam štetcov, ktoré by podľa mňa mala vlastniť každá z nás, ktorá sa denne líči a chce, aby líčenie bolo dokonalejšie, precíznejšie a vydržalo dlhšie. Viem, že niektorým z vás sa kozmetické produkty lepšie nanášajú prstami, ale verte mi, že pokiaľ raz vezmete do rúk štetec na make-up, už ho nedáte z rúk. Líčenie so štetcami uľahčuje prácu, dokážete make-up, tiene, lícenku naniesť lepšie a rovnomernejšie ako pomocou rúk. Ukážam vám štetce, ktoré by ste mali vlastniť pokiaľ s líčením napríklad začínate, alebo ste v líčení pokročilé, ale chcete ho o čosi vylepšiť :) Zabudnite na prsty, nehygienické hubky na makeu-up a pribalené hnusné aplikátory ku očným tieňom!




1. make-up

Štetce na make-up sú podľa mňa jedným s najdôležitejších štetcov, ktoré by ste mali vlastniť, alebo si zaobstarať pokiaľ žiadny nemáte. Je pravda, že nanášanie prstami make-up získa vašu telesnú teplotu a má lepšiu konzistenciu na roztieranie po tvári, ale pokiaľ si ho najprv vyšplechnete na chrbát ruky a odtiaľ ho budete nanášať, je to to isté :)

Ako prvý by som určite odporučila obyčajný plochý štetec na make-up. Štetinky má ploché, blízko seba a je zostrihnutý do oblúka. Čo je problém týchto štetcov je to, že zanechávajú často na tvári šmuhy, takže make-up musíte doladiť bud prstami, alebo blendiť do bezvedomia.

Druhým štetcom, ktorý je pre mňa oveľa lepší je stippling brush. Štetinky sú dvojakej dĺžky. Sú zostrihnuté do rovna a je guľatý. Make-up sa s ním nanáša vťupkávaním do pleti. Tým pádom má make-up väčšie krytie a do pleti sa lepšie zapracuje. Možno si poviete, že to musí dlho trvať, ale opak je pravdou. Pokiaľ sa s ním naučíte pracovať, ide to veľmi rýchlo a na tvári si vytvoríte prirodzený krásny efekt. Navyše spotrebujete menej make-upu ako s obyčajným štetcom.




2. púder

Pokiaľ púder nepoužívate, štetec tohto typu môžte kľudne vynechať. Pre nás, ktoré ho potrebujeme odporúčam štetec s čo najviac štetinkami. Najlepšie, ked vlastníte kabuki štetec. Je to ten s krátkou malou rúčkou. Zaobchádza sa s ním veľmi dobre a púder nanesie na tvár v rovnomernom množstve. Najlepšie urobíte, ak ním budete po tvári krúžiť a púder rozotierať smerom z tváre von. Hubičku pribalenú ku púdrom neodporúčam, naberá to príliš veľa produktu a nenanesiete ho rovnomerne.




3. tvárenka/kontúry/bronzér/rozjasňovač

Ďalší dôležitý štetec, pokiaľ tvári chcete priniesť pekný prirodzený nádych. Je len na vás, aký štetec zvolíte, či ho budete používať na všetko, alebo budete ich mať viac. Na kontúry by mal štetec mať štetinky pevnejšie a mal by byť užší, aby ste tvár pod lícnymi kosťami vykontúrovali rovnomerne a len na miesta, kam chcete. Štetec na tvárenku/bronzér odporúčam určite skosený. Krásne sa prispôsobí tvaru vašich líčok a naniesete s ním produkt presne kam chcete :) Tak isto aj štetec na rozjasňovač. Kľudne však môžte použiť 1 štetec na všetky tieto kroky :)




4. očné tiene

Tu by som odporúčala vlastniť najlepšie 3 typy štetcov. Prvý na nanášanie tieňov na celé viečko. Štetec by mal byť plochý, huňatejší a mäkký. 
Druhým štetcom je štetec na nanášanie tieňov do ohybu oka. Tieto štetce sú guľatá a majú kratšie štetinky. Vytvoríte s ním krásny oblúk vo vonkajšej časti oka a ked použijete tmavší tieň ako na celom viečku, oko opticky zväčší a prehĺbi.
Posledným štetcom na tiene je blending brush. Ja neviem, ako som mohla bez tohto štetca existovať. Krásne rozmaže tvrdé prechody medzi tieňmi na viečku alebo na nadočnicovom oblúku. Tým celému líčeniu dodáte krásnu bodku a tiene budú splývať v jedno :) Mal by mať guľatý s dlhšími štetinkami a jemný.




5. očné linky

Tento štetec by mal byť pre vás dôležitý, pokiaľ používate krémové, alebo gélové očné linky. Bez neho ju nenanesiete. Ďalšia vec, na čo ich môžte použiť, je rozmazanie liniek spravených ceruzkou prípadne tieňom. Tieto štetce sú v ponuke obchodov väčšinou 2 druhy a to obyčajný skosený štetec, ktorý nám pomôže linku spraviť peknú a rovnú.
Druhým je štetec malinký so špičkou, s ktorým sa mne osobne pracuje lepšie a spravím s ním linku tenšiu ako s tým skoseným. Treba mať však pevnú ruku a pokiaľ vám to nevyjde na 1x nezúfajte, chce to len cvik ;)




Toto sú štetce, ktoré sú podľa mňa najdôležitejšie a potrebné k vytvoreniu dokonalého líčenia :) Samozrejme, že štetcov je oveľa viac, ako na korektor, obočie, mihalnice atď. Dôležité je nezabúdať ani na ich hygienu, pretože neviem ako vy, ale ja neznášam použiť štetec na make-up 2x po sebe. Čistiť ich po každom použití šampónom samozrejme neprospieva ich štetinkám, ale pokiaľ použijete denný čistič, zmiešaný z vody, alkoholu a odličovača, bude to pre ne o čosi lepšie. Nezabúdajte na to, že pokiaľ ich máte voľne položené na stole, alebo v nejakej váze s kamienkami, usadzuje sa v nich prach, váš kožný maz a baktérie a nechceme si predsa na tvári vyrobiť nejaký problém :)

Dúfam, že článok sa vám páčil a aspoň niektorej z vás pomohol, pokiaľ sa rozhodujete, aké štetce si kúpiť. Ak by som mohla odporučiť za seba, kupujte štetce radšej osobne, prípadne na nete po tom, čo si o nich niečo prečítate. Nechcete predsa doma vytiahnuť štetec, ktorý je svojou hrubosťou vhodný tak na temperky :D Za seba odporúčam túto sadu štetcov, ktorú zoženiete na ebay do 10 eur s poštovným. Obsahuje všetko, čo potrebujete :)

Majte krásny deň,


wykyy

6 komentárov:

  1. Ahoj ráda bych tě pozvala na mou Giveaway :)
    http://kosmetikaprozeny.blogspot.cz/2012/11/vanocni-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
  2. super článok :) tiež nedám dopustiť na štetce :) už by som ich nikdy nepustila z ruky :D

    môj blog:
    styllin.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahojky, můžu se zeptat, jaké značky jsou ty štětce na pudr, hlavně ten kabuki?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ahoj, oba stetce su Ecotools, predavaju sa v sade dohromady este s dalsimi dvoma stetcami..pisala som o ich aj recenziu, hned druhy clanok na blogu :)

      Odstrániť
    2. jo jasně, jsem slepá, recenzi jsem četla už dávno :D děkuju :)

      Odstrániť