nedeľa 4. novembra 2012

Sunday's ideas - ako zúžitkovať vrchy z plechoviek

Ahoj všetkým :)

V dnešných nedeľných nápadoch si ukážeme, ako sa ľahko dajú zúžitkovať pliešky z plechoviek. Myslím, že každý vie, o čom hovorím. Je to tá malá somarinka, s čím otvárate plechovku. Pred pár rokmi som ich zbierala a následne na to vyhodila. A ked som prišla na to, čo všetko sa dá z toho spraviť, plieskala som si hlavu o zárubňu :D Ukážem vám, ako z týchto vecičiek vyrobiť efektný náramok. Dôležité však je, aby tieto pliešky mali 2 otvory, pretože tuším na Cole, ktorá to má červenej farby, je len 1 otvor a to je zle.



Budeme potrebovať:
- pliešky, minimálne 26-30 kusov, podľa veľkosti zápästia (ja mám 28)
- farbenú šnúrku, lanko, čokoľvek podľa vlastného uváženia (ja som použila bielu šnúrku do topánok)
- pevné nervy :D

Postup:
Začneme tým, že šnúrku prevlečieme cez oba otvory na prvom pliešku tak, aby nám trčali konce vonka rovnakej dĺžky. Vezmeme si druhý pliešok a položíme ho naspodok prvého tak, aby bol v jeho polovici a otočený opačne. Ak to urobíte zle a pliešok neotočíte, bude vás škriabať na ruke, pretože je z opačnej strany ostrý. Prevlečieme šnúrku spodkom, aby nám vychádzala vrchom vonka. Na tieto dva opäť položíme ďalší pliešok, tentoraz tak isto ako ten prvý, čiže "tým škrabacím" dole a prevlečieme opäť oboma otvormi a aj predchádzajúcim spodným plieškom, aby nám to držalo pekne pokope. Začiatok máme hotový a pokračujeme tak, ako predtým. Čiže pliešok naspodok otočený opačne a prevlečieme tým a aj predošlým plieškom. Tento postup opakujeme dovtedy, pokiaľ nemáme dĺžku, ktorú potrebujeme. Je dôležité zobrať si lanko alebo šnúrku minimálne 80cm, aby sme konce následne mohli zauzliť na mašličku.
Spôsob viazania je taký, že náramok omotáme okolo ruky a konce šnúrky prevlečieme oboma otvormi na prvom pliešku a zaviažeme. Dôležitou vecou je aj to, aby pliešky boli rovnaké. Viem, že každá plechovka má iný tvar, ale snažte sa, aby boli rovnaké aspoň tvarovo, ked už nie farebne. Tým pádom všetko bude sedieť ako má a výsledok bude dokonalý :)
Dúfam, že som postup opísala dosť zrozumiteľne, pokiaľ nie, tak fotky vám hádam pomôžu :)

1. krok

2. krok - pridanie 2 pliešku opačne !!! 

3. krok - prevlečenie šnúrky spodkom cez 2 pliešok

4. krok - prevlečenie šnúrky cez 1 pliešok

5. krok - pridáme 3 pliešok, prevlečieme vrchom cez 3 a 2 pliešok

6. krok - pridanie 4 pliešku a postupujeme ako pri kroku č. 4

a máme hotovo :)



Takýmto spôsobom sa dá vytvoriť mnoho vecí, napríklad aj opasok, videla som dokonca aj kabelky, ale na to by som nemala nervy :D

Dúfam, že dnešný nápad sa vám páčil a niečo podobné vyskúšate :)

Pekný zvyšok víkendu,


wykyy

7 komentárov:

  1. wow! super nápad :) ja som akurát včera dostala vlastnoručne vyrobený náramok zo zicheriek od kamarátky :) to je tiež úžasný nápad :D

    styllin.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jj viem asi aky myslis, tiez sa mi paci :) aspon clovek zuzitkuje veci, ktore mu netreba a ma z nich v konecom dolesledku vacsiu radost, ako ked si nieco podobne kupi :)

      Odstrániť
  2. uuuu moja obľúbená wykyy nedeľa! ten náramok vyzerá luxusne, zajtra si nakúim plechovešky, zoženiem neónovú šnúrku a ide sana to! mohlo by to fungovať aj s tými plastovími bužíčkami nie? :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :) myslim, ze urcite by to slo aj s tym a bude to asi vyzerat aj farebnejsie ako moja trapna biela topankova snurka :D pevne nervy ti zelam a budem rada, ak niekde zverejnis svoj vysledok :)

      Odstrániť