sobota 3. novembra 2012

Niečo pre nechtíky :)

Ahojte :)

Viem viem, sľúbila som včera, že bude príspevok, ale vôbec som sa k tomu nedostala. Od rána som bola voláka rozlietaná a book som mala pustený iba preto aby bol :D Takže vám to dnes vynahradím :) Tie, ktoré sa tešíte na nejakú kozmetickú recenziu prepáčte mi, ale dnes to bude úplne niečo iné.

Už dlhšie som uvažovala o tom, že by som si kúpila sadu na nechty. Nevedela som sa ale rozhodnúť, či chcem gélové, alebo akrylové. Videí som napozerala milión a pol + 4 a stále som nevedela, že čo. Raz sa mi páčili gélové, lebo to ide lepšie dole, potom akrylové lebo som manták a s akrylom by sa mi asi robilo lepšie. No horor :D A áno, som nerozhodný človek :D Až raz som natrafila na video, kde sa používal gel-lak. Netušila som o čo ide, ale ujo gúgl mi ako vždy pomohol a bolo rozhodnuté, že chcem toto.
Hľadala som po nete asi 2 dni, rátala, písala, porovnávala a kalkulačka v mobile už musela mať zomňa nervy :D A nakoniec som našla to, čo mi obsahovo vyhovovalo a malo to aj výbornú cenu :)
Gel-lak sadu na nechty som si objednala u jednej milej pani z mimibazaru a vyšla ma na 40 eur.



Obsah:
- UV lampa 36W s časovačom (mohla som si vybrať farbu, samozrejme, že som si vzala ružovú :D a dokonca je krásna matná :) )
- 3x gel lak podľa vlastného výberu
- top/base coat
- cleaner na čistenie
- 2x pilník
- buničina
- oddeľovač prstov
- 5x pomarančové drievko
- návod

Dostala som ešte ako darček 2 ozdoby na nechty, takže som spokojná :) Cena výborná.








A teraz poďme k samotnému názvu gel-lak. Je to gél, ktorý je uzavretý v lakovej fľaštičke a má hustejšiu konzistenciu ako lak. Je aj pigmentovanejší, takže pri tmavších farbách je sýty a stačí 1 vrstva. Pri nanášaní a aplikovaní na nechty, sú samozrejme potrebné úkony ako pri robení normálnych "gélakov". Takže si samozrejme musíme nechty najprv pripraviť.

1. zatlačíme kožičku
2. jemným pilníkom obrúsime prirodzený necht a zbavíme ho prirodzeného lesku
3. očistíme cleanerom
4. na necht natrieme primer - pre lepšie priľnutie gel-laku
5. použijeme base/top coat
   - vytvrdíme v UV lampe 2 min
6. použijeme farebný gel-lak, prípadne necht zdobíme
   - opäť vytvrdíme na 2 min
7. na záver použijeme base/top coat
   - vytvrdenie v UV lampe 2 min
8. posledným krokom je stretie výpotku buničinou, navlhčenou cleanserom (výpotok = lepavosť)
9. môžme sa tešiť s nových nechtíkov :)

Pri správnom nanesení a vytvrdení, by nám takéto nechty mali vydržať ako normálne gélové, čiže 3-4 týždne. 
Gel-lak sa dá odstrániť aj inak ako brúsením. Stačí si kúpiť bud obyčajný acetón, alebo odstraňovač presne určený na odstránenie gel-laku. 
Mrzí ma, že Vám postup nemôžem nafotiť, ale ešte čakám na niektoré veci a chcem vyskúšať, ako to bude vyzerať na tipoch. Prikladám vám aspoň fotky a video, ktoré som našla na youtube. Ak kamera bude spolupracovať, môžem natočiť nejaký návod aj ja, alebo Vám postup aspoň nafotiť, ked mi prídu zvyšné veci.



Musím ale povedať, že som to nevydržala a vyskúšala na jednom nechte a vyzerá to fakt super :) Je to krásne lesklé, rýchlo to "uschlo" a nebála som sa pár sekúnd po dokončení sa niečoho chytiť, aby som si náhodou necht nepoškodila.




Táto metóda je vhodná aj pre tie z vás, ktoré máte svoje nechty krehké a ľahko sa vám lámu. Gel-lak spevní necht a lôžko a čo je hlavné ... konečne žiadne oťukané končeky laku po 2 dňoch !!! Hurá :D

Dúfam, že oboznámenie s touto metódou "lakovania" nechtov sa vám páčilo :) Od pondelka nabiehame na starý systém recenzií a čakám na 4 zásielky (LadyBox, paletka korektorov z ebayu, zvyšné veci k sade a balíček od firmy, s ktorou sa mi podarilo nadviazať spoluprácu), takže asi vám ich ukážem :)

Poznáte gel-lak systém, alebo ste sa s tým práve stretli 1x?

Krásnu sobotu,



wykyy

7 komentárov:

  1. toto som už videla a strašne by som chcela takúto sadu :3 len ma možno trošičku odrádza ako dlho ten lak vydrží, lebo neviem či by ma bavilo tak dlho pozerať na tú iztú farbu :D :D možno keď budeš staršia väčšia múdrejšia sa odhodlám si to kúpiť :3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. presne toto napadlo aj mna, ze preboha mesiac tie iste nechty? nehrozi :D ako milo poznamenal mamin priatel, ked som to doniesla domov, "boze to teraz bude mat nove nechty 3x denne" :D

      Odstrániť
  2. Veľmi si ma týmto článkom potešila, este som o tejto metóde nepočula ale veľmi sa mi to páči a vyzerá to zaujímavo. Dúfam že pridáš ďalšie príspevky, budem sa veľmi tešiť. ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. som rada, ze sa ti prispevok pacil :) ohladom tohto moznoze este jeden bude, ale to neslubujem, pretoze fotak mam naprd na natacanie a kameru sice mame, lenze nahrava iba full HD, takze by to video pol ludom neslo a nacitavalo by ho sem 3 dni..ale pokusim sa nieco vymysliet :)

      Odstrániť
  3. zaujímavé :)) o gél-laku teraz počujem prvýkrát :D tiež som taká nešika že si svoje nechty oškúlim ešte počas schnutia alebo pár dní po nalakovaní :D takže by mi takáto sada určite pomohla :) len nájsť nejakého sponzora :D:D

    pozývam ťa na môj blog :)
    styllin.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  4. No tak já jsem na gelové nehty chodila pravidelně asi rok. Jen mi strašně nevyhovovalo, že jsem se jednou měsíčně musela objednávat na doplnění. Já jsem v tomhle totiž strašná, protože mě dělají si ohlídat i pravidelné prohlídky u zubaře. No a proto jsem od toho upustila, ačkoliv jsem své gelové nehty zbožňovala. Po tvém článku jsem si okamžitě i já musela svou gel lak sadu koupit:D Vůbec by mě nanapadlo, že bych si to vlastně mohla vytvořit i já! Jupííí! Protože studuji v zahraničí, tak na mě balíček čeká v Čechách a nemůžu se dočkat, až to na Vánoce konečně také vyzkouším. Tak ti moc a moc musím za článek poděkovat, udělala jsi mi jím neskutečnou radost. (Vlastně jako všemi tvými dalšími články:D )

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. joj to sa tesim, ze sa ti clanok pacil a kupila si si sadu :) ale musim ti povedat..skusala som to spravit aj na tipy, ale nedrzalo to..po 2 dnoch som mala nechty dole, pretoze ten gel lak sa nanasa v tenkej vrstve a nedrzalo mi to..tak len bud na svoje nechty, alebo pouzit ako podklad normalny gel, ktory udrzi tipy na mieste a na to pouzit gel lak :)

      Odstrániť